Weet wat je eet

Gezond eten op basis van de oudste kennis en de nieuwste wetenschap

Auteur:   Daan de Wit


Preview
Paperback, 18,5 x 23 cm, 276 pagina's, fullcolour, Nederlands, ISBN: 9789055949557

 22,99
 12,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Wat is verstandig om te eten en wat juist niet? Weet wat je eet laat op prikkelende en toegankelijke wijze zien dat de oudste kennis over voeding wordt bevestigd door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Gezond eten is eten zoals je lichaam zou willen dat je eet.

Journalist Daan de Wit prikt mythes door en laat zien dat de huidige voedingsadviezen zijn ingehaald door nieuwe en heel oude feiten. Dankzij de concrete tips in het boek en de gedegen research die eraan ten grondslag ligt, ben je in staat om met gemak een gezond en natuurlijk voedingspatroon te ontwikkelen.

www.weetwatjeeethetboek.nl

Tags:  voeding 


Reacties

'Een welkome, onafhankelijke, frisse kijk op gezonde voeding!'

Dr. Remko Kuipers, arts en auteur van Het Oerdieet

'Dit goed leesbare boek stelt kritische vragen bij de huidige manier waarop we voedsel produceren en consumeren. Ook de huidige voedingswetenschap krijgt er af en toe stevig van langs. Daan de Wit is zeer grondig te werk gegaan.'

Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en Farmacologie, Wageningen universiteit

'Een verhelderende, open en tegelijk degelijk onderbouwde visie op de relatie tussen voeding en gezondheid. Het boek is een aanwinst voor de discussie over gezonde voeding.'

Dr. Peter Voshol, medisch integratief fysioloog aan de universiteit van Cambridge

'Weet wat je eet... een waardevolle eyeopener! Wanneer alle Nederlanders de wijsheden in dit boek opvolgen kunnen over 10 jaar de helft van alle ziekenhuizen hun deuren sluiten...... We zijn wat we eten.. ziek of gezond!!!'

'Onafhankelijk, diepgaand en pakkend. Dit is een boek waar ik eigenlijk al jaren op zat te wachten: onafhankelijk journalistiek onderzoek naar gezonde voeding. Door het boek begin ik steeds beter te begrijpen hoe het zit en ik merk dat ik nu al andere keuzes maak: nota bene lekkerder dan eerst, omdat het goede vet geen taboe meer is.
Eigenlijk zou iedereen dit boek moeten lezen.'

'Het beste voedingsboek van het jaar! Dit is een goed geschreven en dus lekker leesbaar boek, gebaseerd op grondig, onafhankelijk journalistiek onderzoek. Dit boek inspireerde mij anders te gaan eten!'

'Makkelijk leesbaar, helder omschreven boek. Het boek geeft een andere kijk op voeding waarbij er een koppeling gemaakt wordt tussen oude en nieuwe ideeën en wetenschap. Het is op een prettig leesbare manier geschreven en geeft naast inzicht ook nog wat ideeën om dit toe te passen in een voedingspatroon. Het kan makkelijk van begin tot eind gelezen worden en doet ook nog prima dienst als naslagwerk.'

'Als je wil weten hoe het echt zit wat betreft voeding! Wat me meteen opviel bij het lezen van dit boek is de journalistieke aanpak die de schrijver hanteert. Alles is tot in de puntjes uitgezocht, visies over wat wel of niet goed is worden ofwel ontkracht of krijgen bijval van de schrijver, maar altijd omdat hij het journalistiek weet te onderbouwen. Mooi is dat alles in het laatste hoofdstuk wordt samengevat in wat je zelf zou kunnen doen. En een zeer leuke extra is de info die online te vinden is ter aanvulling op wat al in het boek staat! Zeer tevreden!!'

'Echte onderzoeksjournalistiek bestaat blijkbaar nog. Wat een verademing dit boek. Na het lezen van tal van voedingsboeken had ik eigenlijk geen zin meer om weer een voedingsboek te lezen. Meestal zijn het toch haastig geschreven, matig onderbouwde werkjes van vlotte jongens die vooral "een boek geschreven willen hebben" voor hun carrière, is mijn indruk. En dan vraag je je gelijk af of de inhoud wel klopt.
Dat is met dit boek anders. Tijdens het lezen heb ik vaak gedacht "Wat een WERK!" Zeer grondige uitgebreide wetenschappelijke onderbouwing, en ook zeer solide informatie over natuurvolkeren. Dat vond ik nog het meest opzienbarend en dat heeft mijn kijk op voeding wel voorgoed veranderd. Wat zijn we als maatschappij eigenlijk ver afgedreven van onze wortels en wat is het mooi dat deze zaken nu rechtgezet worden. En dan niet enkel op de standaard Paleo-manier van "eet geen melk en geen brood". VEEL diepgaander, veel beter.
Boek ziet er verder ook leuk uit en het leest behoorlijk lekker weg. Top.'

Lezersreacties

'De ondertitel "Gezond eten op basis van de oudste kennis en de nieuwste wetenschap" typeert dat het gebaseerd is op gedegen onderzoek. Dit richt zich op de principes van de grondlegger over voeding Weston Price van de jaren dertig, kort na de opkomst van de voedingsindustrie. Hij beschreef wat mensen die van nature gezond zijn, eten en wat juist niet. De huidige denkwijzen over vet, cholesterol, suiker en plantaardige producten worden daarnaast gelegd. En vooral wat daaraan niet klopt en wat we wel zouden moeten eten. Door eigen onderzoek ontrafelt het boek mythes en voedingsadviezen die achterhaald zijn. Tevens behandelt het de voedingswijzen volgens Paleo, Raw Food, Ayurveda en het mediterrane dieet. Prachtig is dat alle interessante en leesbare informatie van ruim 250 bladzijden wordt samengevat in een kort verhaal over wat het beste is om te eten. Kern van de boodschap is: maak je eigen eten klaar. De auteur is journalist. Hij deed gedegen onderzoek naar de huidige voeding. Gericht op iedereen die een gezond en natuurlijk voedingspatroon wil ontwikkelen, zonder moeilijke diëten.'

NBD Biblion recensie door K.W. Sijtsma